یکی از بهترین و ایمن ترین انواع آسانسورهای موجود در بازار، آسانسورهای هیدرولیک است که برای نخستین بار در اواسط قرن نوزدهم طراحی شده و سپس توسعه پیدا کردند. این بالابرها در ابتدا از آب به عنوان سیال استفاده کرده و بعدها روغن هیدرولیک جایگزین آب در آن ها شد.
آسانسور هیدرولیک چیست؟
آسانسور هیدرولیکی نوعی سیستم جابجایی عمودی است که با استفاده از یک پیستون محرک و سیال هیدرولیک داخل سیلندر کار می کند. برخلاف آسانسورهای کششی که از سیم بکسل ها و وزنه تعادل استفاده می کنند، آسانسور هیدرولیکی با افزایش فشار سیال هیدرولیکی، پیستون را به سمت بالا رانده و کابین آسانسور را بالا می برد. این مکانیزم، حرکت نرم و روانی را فراهم کرده که برای ساختمان های کم ارتفاع بسیار مناسب است.
این بالابرها شامل اجزای اساسی همانند پمپ هیدرولیکی، سیلندر، پیستون، جک ها و همچنین شیرهای کنترلی هستند که جریان سیال را تنظیم می کنند تا کابین آسانسور بالا یا پایین برود. آسانسورهای هیدرولیکی به دلیل طراحی ساده، صرفه جویی در فضا و ظرفیت بالای باربری محبوب هستند. این نوع آسانسورها معمولاً در ساختمانهای مسکونی و تجاری با ارتفاع کم تا متوسط استفاده می شوند.
روش کار آسانسور هیدرولیک
آسانسور هیدرولیکی با فشرده شدن سیال هیدرولیکی توسط یک پمپ هیدرولیکی کار می کند؛ این پمپ سیال را به داخل سیلندر حاوی پیستون هدایت می کند. این فشار پیستون را به سمت بالا رانده و جک های متصل به آن، کابین آسانسور را به آرامی بالا می برد. برای پایین آمدن کابین، سیستم هیدرولیک، سیال را به مخزن بازگردانده و پیستون و کابین را به تدریج پایین می آورد.
در این بالابرها دو نوع اصلی جک وجود دارد: جک های زیرزمینی که نیاز به حفر چاهک عمیق برای پیستون دارند و جک های دو ستونه که بالای زمین نصب می شوند و در مکان هایی که حفاری در آن ها دشوار است، کاربرد دارند. آسانسورهای هیدرولیکی به دلیل محدودیت طول پیستون برای ساختمان های کم ارتفاع مناسب ترند. نوع طراحی و ساختار این سیستم ها امکان نصب سریع، صرفه جویی در فضا و مصرف انرژی بهینه را فراهم می کند.
انواع آسانسور هیدرولیک
به طور کلی سه نوع آسانسور هیدرولیکی وجود دارد که هر کدام ساختار متفاوتی دارند. در ادامه به توضیح مختصر هر کدام از این سیستم ها پرداخته ایم:
- آسانسور هیدرولیکی با چاهک: در این نوع آسانسور هیدرولیکی، سیلندر داخل چاهکی عمیق در زیر چاه آسانسور نصب می شود. پیستون داخل این چاه حرکت می کند تا کابین را بالا و پایین ببرد. این نوع بالابرهای هیدرولیک در ساختمان های کم ارتفاع تا متوسط رایج هستند؛ زیرا در آن ها استفاده بهینه ای از نیروی سیال هیدرولیکی می شود. چاهک عمیق اجازه می دهد پیستون تا ارتفاع مورد نیاز حرکت کرده و سواری نرمی ارائه دهد. با این حال، حفر چاهک میتواند نصب را پیچیده تر و هزینه بر کند.
- آسانسور هیدرولیکی بدون چاهک:این نوع آسانسور بدون نیاز به حفر چاهک عمیق کار کرده و پیستون و سیلندر کنار چاه آسانسور نصب می شوند. این نوع طراحی نصب دستگاه را ساده تر و هزینه ها را کاهش می دهد و برای نوسازی ساختمان های موجود که حفاری در آن ها دشوار بوده، بسیار مناسب است. پیستون و جک ها به جای پایین، از کناره ها، کابین را به بالا رانده که باعث صرفه جویی در فضا و جلوگیری از ساخت و ساز زیرزمینی می شود. آسانسورهای هیدرولیکی بدون چاهک گزینه ای مناسب برای نوسازی ساختمان ها هستند که به راحتی نصب می شوند و عملکرد قابل اعتمادی دارند.
- آسانسور هیدرولیکی با سیم بکسل :این نوع آسانسور هیدرولیکی ترکیبی از نیروی هیدرولیکی و سیستم سیم بکسل ها و قرقره است که با عملکرد خود کابین را حرکت می دهد. سیلندر هیدرولیکی، پیستونی را فشار داده که از طریق سیم بکسل ها آسانسور را بالا برده و نیاز به ماشین آلات بزرگ بالای چاه را حذف می کند.این نوع بالابر هیدرولیکی برای ساختمان هایی با ارتفاع متوسط مناسب است؛ زیرا ارتفاع حرکت را فراتر از محدودیت های معمول هیدرولیکی افزایش می دهد. مدل های سیم بکسل دار حرکت نرم و کارآمدی دارند و مزایای سیستم های هیدرولیکی و کششی را ترکیب می کنند؛ همچنین گزینه ای چند منظوره برای ساختمان هایی با نیاز متوسط به ارتفاع عمودی محسوب می شوند.
برای خرید آسانسور کلیک کنید.
چرا آسانسور هیدرولیک محبوب است؟
آسانسور هیدرولیک در ساختمان های بدون امکان احداث موتورخانه و ساختمان های کم ارتفاع (در ایران ۱۸ متر و با سرعت ۰/۷۵ متر بر ثانیه و در آمریکا تا ۳۰ متر و با سرعت ۱ متر بر ثانیه) یکی از انتخاب های ایده آل است.
اگر شما نیز آسانسوری میخواهید که با کم ترین صدا، بدون هیچ گونه لرزش در ساختمان و ۵۰%مصرف انرژی کم تر نسبت به آسانسورهای معمولی با نرمیت فوق العاده برای شما کار کند، هیدرولیک بهترین اتخاب می باشد.
امروزه از آسانسور هیدرولیک در دو صورت جک از پایین برای توقف های کمتر و جک از بغل برای تعداد توقف های بالاتر استفاده می شود.
مزایای استفاده از آسانسور هیدرولیک
- نصب آسان تر: طراحی ساده آسانسورهای هیدرولیکی باعث کاهش نیروی کار و مدت زمان نصب شده و هزینه اولیه را کاهش می دهد.
- صرفهجویی در فضا: تجهیزات جمع و جور این بالابرها نیاز به تغییرات ساختاری کمتری در ساختمان دارند و در فضاهای کوچک به خوبی جای می گیرند.
- ظرفیت بالای باربری: فشار هیدرولیکی امکان جابجایی بارهای سنگین را به صورت روان و قابل اعتماد فراهم می کند.
- عملکرد نرم: این بالابرها با حرکت مبتنی بر سیال، سواری بی صدا و بدون لرزشی را برای کاربران فراهم می کنند.
- ویژگی های ایمنی: جک ها از سقوط آزاد کابین و بروز سوانح جانی برای کاربران جلوگیری می کنند.
- کارایی انرژی: سیستم های هیدرولیکی فقط هنگام حرکت انرژی مصرف می کنند و در حالت غیر فعال مصرف برق کمتری دارند.
- دوام بالا: قطعات متحرک کمتر در این بالابرها باعث کاهش خوردگی و افزایش طول عمر سیستم می شوند.
- نصب سریع: آسانسورهای هیدرولیکی نسبت به سیستمهای کششی سریع تر نصب می شوند.
- انعطاف پذیری: بالابرهای هیدرولیکی برای ساختمان های کم ارتفاع مسکونی و تجاری مناسب اند.
- هزینه نگهداری پایین: قطعات ساده این بالابرها سرویس دهی را آسان تر و کم هزینه تر می کنند.
- عدم نیاز به موتورخانه در بالای ساختمان: آسانسورهای هیدرولیکی برخلاف سیستم های کششی نیازی به ساخت موتورخانه در بالای ساختمان ندارند. در این سیستم ها موتورخانه می تواند در پایین ترین طبقه و حتی با فاصله از چاه آسانسور ساخته شود.
معایب استفاده از آسانسور هیدرولیکی
- محدودیت ارتفاع: محدودیت اندازه پیستون، استفاده از این بالابرها را به ساختمان های کم ارتفاع تا متوسط محدود می کند.
- نیاز به چاهک عمیق: مدل های چاهک دار نیاز به حفر چاهک عمیق دارند که نصب دستگاه را پیچیده تر می کند.
- خطر نشت روغن: نشت سیال هیدرولیکی می تواند مشکلات زیست محیطی ایجاد کرده و نگهداری دستگاه را دچار مشکل کند.
- سرعت پایین تر: این سیستم ها معمولاً کندتر از آسانسورهای کششی بوده و برای ساختمان های پرتردد مناسب نیستند.
- احتمال ایجاد سروصدا: عملکرد پمپ هیدرولیک ممکن است در صورت عایق بندی نامناسب، ایجاد سروصدا کند.
بیشتر بخوانید: آسانسور در کیش
فروش آسانسور هیدرولیک در تهران
شرکت های آسانسوری مستقر در تهران و سایر شهرها، انواع آسانسورها از جمله مدل های هیدرولیک را با توجه به نیازهای مشتریان طراحی و تولید می کنند. در این ارتباط شرکت هیرو آسانسور برای مشتریانی که در تهران قصد خرید آسانسور هیدرولیکی مناسب هستند، محصولات خود را با قیمت مناسب به فروش می رساند. این شرکت تلاش زیادی می کند تا بتواند با بهبود مداوم در کیفیت و کارایی آسانسورهای هیدرولیک، در فروش آن ها موفق تر عمل کرده و همچنین اعتماد و رضایتمندی مشتریان را به خود جلب کند.
خرید آسانسور هیدرولیکی
خرید آسانسور هیدرولیکی یکی از مسائل مهم مالکان و مدیران ساختمان هایی است که به دنبال خرید و نصب این دستگاه در ساختمان خود هستند. به این منظور در خرید این بالابرها باید محصولات شرکت های مختلف آسانسوری را از نظر فاکتورهایی همانند ویژگی های فنی، کیفیت ساخت و قطعات، نحوه عملکرد، میزان مصرف انرژی، نحوه سرویس و نگهداری، قیمت و غیره مورد بررسی قرار دهید. اگر خودتان قادر به بررسی این فاکتورها نیستید، می توانید از نظرات و راهنمایی های کارشناسان آسانسور نیز استفاده کنید تا بتوانید آسانسور هیدرولیکی مناسبی را برای ساختمان خود انتخاب و خریداری کنید.
در این ارتباط شرکت هیرو آسانسور با سابقه چندین ساله در صنعت آسانسور، انواع آسانسورهای هیدرولیکی را در کیفیت و کارایی بالا طراحی و تولید می کند؛ از این رو محصولات این شرکت می توانند گزینه ایده آلی برای خریداری و نصب در ساختمان باشند.
بهترین آسانسور هیدرولیکی
بهترین آسانسور هیدرولیکی سیستمی است که ویژگی های منحصر به فردی دارد. این آسانسور از قطعات و تجهیزات درجه یک و باکیفیت تولید می شود. کارایی آن نیز به نحوی است که کاربران به هنگام استفاده کوچک ترین مشکلی را حس نکنند. این نوع آسانسور عمر مفید زیادی دارد و می تواند تا سال ها بدون ایراد یا خرابی خاصی کار کند. بهترین آسانسور هیدرولیکی ظاهر زیبا و طراحی منحصر به فردی دارد. همچنین از انواع آپشن ها و امکانات برخوردار است که کاربران به هنگام جابجایی در ساختمان می توانند از آن ها استفاده کنند. طراحی و ساخت سیستم محرکه این آسانسور به نحوی است که امکان نشتی روغن هیدرولیکی و آلوده کردن زمین محل نصب وجود ندارد. یا احتمال رخ دادن آن بسیار اندک است. کابین این آسانسور نرم و روان حرکت کرده و کاربران سواری راحتی را در آن تجربه می کنند. همچنین این آسانسور از ایمنی بالایی برخوردار بوده و احتمال وقوع حوادث در آن بسیار اندک و نزدیک به صفر است. در این زمینه شرکت هیرو آسانسور تلاش بسیاری می کند تا با تولید آسانسورهای هیدرولیک در کیفیت و کارایی بالا، بتواند رضایتمندی و اعتماد حداکثری مشتریان را جلب کند.
آسانسور هیدرولیکی چگونه کار می کند؟
یک آسانسور هیدرولیکی با استفاده از نیرویی کار می کند که از فشار روغن یا مایع هیدرولیک به دست می آید. برای تولید این نیرو در آسانسور لازم است موتور هیدرولیک شروع به کار کند. با شروع به کار این موتور، پمپ هیدرولیکی نیز همزمان فعال شده و به کار می افتد. این پمپ روغن هیدرولیکی را از مخزن آن کشیده و به داخل سیلندر با فشار هدایت می کند. برای انتقال روغن نیز از شلنگ های مخصوص و بسیار محکم استفاده می شود. وقتی روغن به داخل سیلندر هدایت شد، در آن جا فشرده و متراکم می شود. فشرده شدن روغن، باعث تولید نیروی بسیار زیادی می شود که به پیستون فشار آورده و آن را حرکت می دهد. با حرکت پیستون جک های متصل به آن نیز به بالا کشیده می شوند. این جک ها از زیر و کناره ها به کابین متصل هستند که در صورت کشیده شدن به بالا، کابین نیز به سوی بالا حرکت می کند. در این شرایط عمل جابجایی کاربران و بار در داخل کابین آسانسور صورت می گیرد. در موقع پایین آمدن کابین، شیر هیدرولیکی با دریافت فرمان از سیستم الکترونیکی آسانسور، باز شده و روغن از درون سیلندر به داخل مخزن تخلیه می شود. این تخلیه تا زمانی انجام می شود که کابین به طبقه مورد نظر برسد. در این صورت شیر هیدرولیک به طور خودکار بسته شده و کابین در طبقه مورد نظر متوقف می شود.
مشخصات فنی آسانسور هیدرولیکی
در این قسمت به مهم ترین مشخصات فنی آسانسورهای هیدرولیکی اشاره کرده ایم. این مشخصات تقریبا در تمامی مدل های این آسانسورها مشترک است:
- این آسانسورها در مدل های باربری می توانند تا حداکثر 2000 کیلوگرم ظرفیت داشته باشند.
- ارتفاع حرکت در این بالابرها تا حدود ۱۷ متر (حدود ۶۰ فوت) است.
- سرعت حرکت کابین بین ۰.۴ تا ۰.۶ متر بر ثانیه (۷۵ تا ۱۵۰ فوت در دقیقه) متغیر است.
- عرض کابین معمولاً ۱۱۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی متر و عمق آن ۲۰۰۰ تا ۲۹۰۰ میلی متر است.
- نیازهای برق شامل ۴۰۰ ولت سه فاز برای آسانسور و ۲۳۰ ولت تک فاز برای روشنایی است. البته مدل های خانگی می توانند با برق تک فاز هم کار کنند.
- از یک سیلندر هیدرولیکی با پیستون برای بالا بردن کابین استفاده می شود.
- این سیستم ها مجهز به پمپ هیدرولیک هستند که سیال هیدرولیک را به داخل سیلندر می فرستد.
- این بالابرها شیر کنترلی برای تنظیم جهت جریان مایع هیدرولیک را دارند.
- مخزن (تانک) برای نگهداری سیال هیدرولیک دارند.
- این آسانسورها از سیستم کنترل میکروپروسسوری برای عملکرد و ایمنی بهره می برند.
- موتور مخصوص این آسانسورها با سرعت همزمان حدود ۱۸۰۰ دور در دقیقه بوده که قادر به شروع های مکرر بدون گرم شدن بیش از حد است.
- پمپ هیدرولیک به گونه ای طراحی شده است که جریان ثابت و بدون ضربه برای عملکرد نرم و بیصدا داشته باشد.
- مایع هیدرولیک باید نقطه اشتعال بالایی (۳۸۰ تا ۴۰۰ درجه فارنهایت) داشته و از کیفیت مناسبی برای جریان آزاد برخوردار باشد.
- دستگاه های ایمنی شامل حسگرها، کلیدها و ترمزها برای جلوگیری از حوادث تعبیه شده اند.
- شیرهای کنترلی به صورت الکترونیکی کنترل می شوند تا تغییر سرعت را در محدوده ۳ تا ۵ درصد تحت تغییر بار حفظ کنند.
- این آسانسورها معمولاً در ساختمان های کمارتفاع تا متوسط استفاده می شوند.
- نسبت به آسانسورهای کششی از نظر مصرف انرژی بهینه تر هستند.
- عملکردی آرام تر و صدای کمتری نسبت به آسانسورهای کششی دارند.
- هزینه نصب و نگهداری کمتری نسبت به آسانسورهای کششی دارد.
- جریان سیال هیدرولیک اضافی مستقیماً به مخزن باز می گردد تا پایداری سیستم حفظ شود.
طراحی آسانسور هیدرولیک
طراحی آسانسور هیدرولیک بر اساس فاکتورهایی همانند نوع و ارتفاع ساختمان، نوع کاربری، میزان ترافیک و تردد کاربران، ظرفیت کابین، میزان وزن و فشارهای وارده به ساختمان با نصب آسانسور، ابعاد آسانسور، نوع و کیفیت قطعات و غیره انجام می شود. اصولا طراحی آسانسور هیدرولیک با انواع کششی کاملا تفاوت دارد و در این صورت تخصص و مهارت طراحان شرط لازم برای طراحی کارآمد و ایمن این سیستم ها محسوب می شود. توصیه می شود برای طراحی آسانسور هیدرولیک که بتواند پس از نصب و راه اندازی، کارایی، کیفیت و ایمنی بالایی داشته باشد، حتما از خدمات و محصولات شرکت های بزرگ استفاده کنید.
قطعات آسانسور هیدرولیک
آسانسورهای هیدرولیک همانند سایر آسانسورها از سه دسته قطعات الکتریکی، مکانیکی و عمومی تشکیل شده اند. قطعات الکتریکی تقریبا مشابه با سایر آسانسورهای کششی است. اما قطعات مکانیکی مختص آسانسورهای هیدرولیکی است و تنها قابل نصب روی این سیستم ها هستند. برخی از قطعات هم به شکل عمومی در تمامی آسانسورها نصب می شوند. در ادامه به انواع قطعات سیستم های هیدرولیک اشاره شده است:
- جک هیدرولیک: این قطعه را می توان از جمله مهم ترین اجزای آسانسور هیدرولیک دانست که به سه نوع جک تک مرحله ای، دو مرحله ای و سه مرحله ای تقسیم می شود.
رابط تبدیل کننده نیروی هیدرولیک ( سیال روغن) به نیروی مکانیکی است.
اجزای جک هیدرولیک عبارتند از:
پکینگ، سیلندر، شفت، رپچر ولو - پیستون: قطعه ای استوانه ای شکل است که درون سیلندر جای می گیرد و در اثر فشار ناشی از روغن هیدرولیک حرکت می کند.
- سیلندر: محفظه ای استوانه ای شکل است که تشکیل دهنده قسمت بیرونی جک تلقی می شود.
- صفحات نگاهدارنده: در بخش پایین جک این صفحات نصب می شوند و معمولا ضخیم هستند. این صفحات وظیفه دارند تا فشارهای استاتیکی و دینامیکی را به کل سازه مکانیکی منتقل کنند.
- پاوریونیت: این قطعه یکی دیگر از قطعات بسیار مهم در آسانسورهای هیدرولیک محسوب می شود که با اتصال به کابین، مستقیما آن را به حرکت درمی آورد.
پاور یونیت تولید کننده نیروی محرکه و ایجاد کننده فشار بر روغن برای حرکت جک می باشد .
اجزای پاور یونیت ها عبارتند از :
تانک، موتور، مجوعه شیر ها، پمپ - محفظه روغن: این محفظه درون پاوریونیت قرار دارد و میزان نوسان حجم و فشار روغن هیدرولیک را کاهش می دهد. علاوه بر این می تواند از ایجاد لرزش و تکان خوردن قطعات مختلف جلوگیری کند.
- سوئیچ اورلود: اگر میزان بار سیستم بیش از یک باشد، این سوئیچ به حالت فعال در می آید.
- سوئیچ فول لود: اگر در شرایطی که فشار بار استاتیکی در بازه 65 تا 90 درصد باشد، این کلید وارد عمل شده و موتور آسانسور را غیر فعال می کند.
- سوئیچ فشار بالا: این سوئیچ در شرایطی فعال می شود که میزان فشار برابر با یک چهارم فشار استاتیکی باشد. در این صورت موتور آسانسور غیر فعال می شود.
- موتور هیدرولیک: این قطعه را می توان مهم ترین قطعه در سیستم آسانسور هیدرولیک دانست که با عملکرد خود می تواند سیستم را به راه انداخته و باعث جابجایی کابین شود.
- پمپ هیدرولیک: این قطعه جریان مورد نیاز در سیستم برای به حرکت درآوردن پیستون را تامین می کند. با شروع به کار موتور، پمپ به حرکت در می آید و روغن را از درون مخزن به سمت جک مکش کرده و حرکت می دهد.
- روغن هیدرولیک که با فشرده شدن، نیروی بسیار زیادی تولید می کند و باعث به حرکت درآمدن پیستون و جک ها می شود. در آسانسورهای هیدرولیکی معمولا در حدود 80 لیتر روغن استفاده می شود.
- شلنگ هیدرولیک: شلنگ هیدرولیک که به شکل لوله های منعطفی هستند، وظیفه هدایت روغن را در سیستم برعهده دارند.
- کارسلینگ: این قطعه همان فریم یا کادر کابین آسانسور هیدرولیک محسوب می شود که شامل قطعات مختلفی است. از جمله قطعاتی که در کارسلینگ قرار دارند می توان به ستون زیر جک، رولر، پاراشوت، فلکه هرزگرد، نگهدارنده جک، قلاب سربکسل های مخصوص، صفحه شابلون، براکت های اتصال جک و غیره اشاره کرد.
کاراسلینگ فریم نگهدارنده کابین است. کاراسلینگ های صنعتی از پیش آماده، در ابعاد استاندارد دهانه ریل 60، 70 ، 80، 90 و 110، و در مدل های یکطرفه، دوطرفه و پیتلس، موجود می باشند.
این کاراسلینگ ها مجموعه ی کامل پاراشوت، ستون زیرجک، رولر، کفشک و قلاب سربکسل های مخصوص، فلکه هرزگرد، نگهدارنده جک، براکت های اتصال جک، صفحه شابلون و … را در بر دارند. - انواع شیرها: در آسانسورهای هیدرولیکی مجموعه ای از شیرها نصب می شوند که وظیفه کنترل حرکت روغن هیدرولیک را برعهده دارند.
این شیرها شامل موارد زیر می شوند:
شیرهای کنترل، شیر ایمنی، شیر اضطراری برقی، شیرهای قطع و وصل، شیرهای تناسبی و شیرهای سلونوئیدی اضطراری
- کابین و درب ها: کابین در آسانسورهای هیدرولیکی همانند سایر سیستم ها بوده و از مصالح یا متریال مشابهی برای ساخت آن ها استفاده می شود. در این نوع آسانسورها نیز دو نوع درب کابین و درب طبقات نصب و راه اندازی می شود.
- تراولینگ کابل آسانسور: این کابل ظاهری چند رشته ای دارد و اجزای الکتریکی کابین را به تابلو فرمان ارتباط می دهد.
- پانل فرمان: به مجموعه صفحه یا قاب و نیز کلیدهای فرمان اطلاق می شود که درون کابین قرار دارند. این صفحه به شکل عمودی و با ارتفاعی از یک تا دو متر قرار دارد که برای ساخت آن از استیل و ورق های پلیمری مخصوص استفاده می شود.
- پانل فرمان طبقات: این پانل از جنس استیل بوده و شامل کلیدها یا شاسی های احضار کابین است.
- جعبه ریویزیون: این جعبه الکتریکی روی سقف کابین نصب می شود و سرویسکار می تواند با این وسیله آسانسور را با فرمان از روی کابین حرکت داده و متوقف کند. تا از این طریق بتواند فرایند سرویس را به درستی انجام دهد.
- تابلوی برق سه فاز: برق سه فاز آسانسور در ابتدا به تابلوی سه فاز وارد می شود. این تابلو مجهز به کلید و فیوز است.
- سنسور یا حسگر ایمنی درب: این سنسور به این منظور تعبیه می شود تا از بسته شدن ناگهانی درب به هنگام ورود و خروج کاربران جلوگیری کند.
- تجهیزات و قطعات جانبی که در شرایط خاصی از آن ها استفاده می شود. این تجهیزات نیز شامل موارد زیر می شوند:
تجهیزات گرمایشی و سرمایشی، مدار قدرت، صداگیر، تابلو فرمان، ترموستات روغن و غیره.
جک ها
هنگامي که:
– عدم ساخت موتورخانه در بالای چاه آسانسور
– ارتفاع کم حرکت
– ظرفيت بالای حمل بار در سرعت پايين
سخن به ميان می آيد همواره توجه ما به آسانسور هيدروليک معطوف می شود.
موارد استفاده آسانسور هیدرولیک:
- انبار قطعات و فرایند تولید جهت ارتباط طبقات
- در محیط های قابل اشتعال رنگ سازی، پالایشگاهها جهت حمل بار سنگین
- در چاپخانه جهت حمل کاغذ و کتاب
- در پارکینگ های طبقاتی جهت جابجائی اتومبیل
- در مراکز خرید، هتل ها بیمارستانها و منازل جهت حمل بار مسافر
امکانات ویژه آسانسور هیدرولیک:
- امنیت و عمر بیشتر
- قدرت بالا
- تمرکز وزن و مجوعه آسانسور مستقیما روی زمین افزایش ایمنی در برابر زلزله
- آزادی در محل قرار گیری موتورخانه
- مصرف انرژی فقط هنگام بالا رو
- تا ارتفاع 30 متر
- تا ظرفیت 10 تن
نحوه کار سیستم آسانسور هیدرولیک:
با چرخش موتور الکتریکی ، تلمبه، روغن را از مخزن به سیلندر پمپاژ می کند هنگامی که ظرفیت سیلدر پر شد روغن با فشار، پیستون و کابین متصل به آن را به طرف بالا حرکت می دهد هنگامی که کابین به طبقه مورد نظر می رسد سیستم کنترلی آسانسور علامتی را به موتور الکتریکی می فرستد تا کار پمپاژ روغن به تدریج قطع شود
وقتی آسانسور بخواهد به طبقه پاین حرکت کند سیستم کنترل آسانسور یک علامت به دریچه می فرستد تا دریچه باز شود سنگینی کابین و مسافران باعث می شود تا پیستون به سیلندر فشار آورد و روغن از راه دریچه باز شده دوباره به مخزن بر گردد هرگاه آسانسور در طبقه زیرین توقف کرد، سیستم کنترل آسانسور دوباره دریچه را می بندد.
میزان مصرف انرژی در آسانسور هیدرولیک
آسانسورهای هیدرولیک عمدتاً هنگام حرکت به سمت بالا انرژی مصرف می کنند؛ یعنی زمانی که پمپ الکتریکی، سیال هیدرولیک را تحت فشار قرار می دهد تا پیستون را بالا ببرد. میزان مصرف انرژی در این سیستم ها به عواملی همانند بار آسانسور، ارتفاع حرکت و بازده پمپ بستگی دارد. در هنگام پایین آمدن، مصرف انرژی کم یا صفر است؛ زیرا کابین آسانسور با نیروی جاذبه و بازگشت سیال به مخزن پایین می آید. با این حال، برخی آسانسورهای هیدرولیک از سیستم های بازیابی انرژی یا پایین آوردن کنترل شده استفاده می کنند که ممکن است مصرف انرژی داشته باشند.
به طور کلی، آسانسورهای هیدرولیک در ساختمان های کم ارتفاع به دلیل طراحی ساده و مصرف متناوب انرژی، گزینه ای اقتصادی ترند. میزان مصرف انرژی در این سیستم ها متغیر بوده اما معمولاً متوسط است و میتوان با پمپ ها و کنترل های بهینه آن را کاهش داد.
نحوه بهینه سازی مصرف انرژی در آسانسور هیدرولیک:
برای بهینه سازی مصرف انرژی در آسانسورهای هیدرولیک، چند راهکار وجود دارد. استفاده از پمپ های با سرعت متغیر و کم مصرف باعث کاهش مصرف برق می شود؛ زیرا سرعت موتور با میزان نیاز به نیرو تنظیم شده و به طور مداوم با ظرفیت کامل کار نمی کند. بهکارگیری سیستم های بازیابی انرژی می تواند انرژی را به هنگام پایین آمدن جذب و به سیستم برق ساختمان بازگرداند. نگهداری صحیح و اطمینان از تمیزی و سطح مناسب سیال هیدرولیک بار کاری پمپ را کاهش می دهد.
نصب سیستم های کنترل پیشرفته، شتاب و کاهش سرعت نرم را ممکن ساخته و از جهش های غیرضروری انرژی جلوگیری می کند. انتخاب آسانسورهای هیدرولیک بدون چاهک یا با سیم بکسل می تواند هزینه های انرژی ساختاری را با ساده سازی نصب کاهش دهد. همچنین استفاده از نورپردازی LED و ویژگی های صرفه جویی انرژی در کابین آسانسور، مصرف کلی انرژی را کاهش می دهد. این اقدامات به طور کلی پایداری انرژی را در آسانسور افزایش داده و هزینه های عملکردی را کاهش می دهد.
بیشتر بخوانیم : پله برقی چیست ؟
سرویس نگهداری آسانسور هیدرولیک
سرویس و نگهداری منظم آسانسورهای هیدرولیک برای حفظ ایمنی، عملکرد مطمئن و طول عمر آن ها بسیار ضروری است. سرویس و نگهداری با بازدیدهای دوره ای سطح و کیفیت سیال هیدرولیک آغاز می شود تا از عدم وجود آلودگی یا نشت آن اطمینان حاصل شود. پمپ هیدرولیک، شیرها و سیلندرها باید از نظر ساییدگی، خوردگی یا آسیب بررسی شوند. روانکاری قطعات متحرک از جمله پیستون و اجزای جک، اصطکاک را کاهش داده و از خرابی زودرس آن ها جلوگیری می کند. سیستم های کنترل و قطعات الکتریکی نیاز به تست های تشخیصی برای تأیید عملکرد صحیح دارند.
تجهیزات ایمنی همانند شیرهای ترکیدگی و ترمزهای اضطراری باید به طور دوره ای تست شده تا اطمینان ایجاد شود که در مواقع خطر به درستی کار می کنند. کابین و درب های آسانسور برای عملکرد روان و ویژگی های ایمنی کاربران بررسی می شوند. تمیز کردن موتورخانه و مخزن هیدرولیک از تجمع آلودگی که می تواند عملکرد سیستم را مختل کند، جلوگیری می کند. استفاده از تکنسینهای مجاز و آشنا به سیستم های هیدرولیک باعث می شود تا استانداردهای مربوطه و دستورالعمل های سازنده رعایت شده و عملکرد و ایمنی آسانسور بهینه بماند.
نصب و راه اندازی آسانسور هیدرولیک
نصب آسانسور هیدرولیک با ارزیابی ساختار ساختمان و تعیین نوع مناسب آسانسور (چاهک دار، بدون چاهک، یا سیم بکسل دار) آغاز می شود. برای آسانسورهای چاهک دار، باید گودالی عمیق برای قرار دادن سیلندر و پیستون حفر شود. آسانسورهای بدون چاهک به حفاری کمتری نیاز دارند و برای پروژه های بازسازی مناسب ترند.
فرایند نصب این سیستم ها شامل نصب سیلندر هیدرولیک، پیستون و ماژول جک، اتصال پمپ هیدرولیک و مخزن و همچنین نصب شیرهای کنترل و تجهیزات ایمنی است. سیم کشی برق برای موتور پمپ و سیستم کنترل در موتورخانه یا فضای تعیین شده انجام می شود.
پس از نصب، آسانسور به منظور عملکرد روان، رعایت ایمنی و تراز دقیق طبقات، آزمایش می شود. کارکرد آسانسور هیدرولیک شامل کنترل پمپ هیدرولیک برای فشرده کردن سیال و بالا بردن پیستون است. پایین آوردن کابین با بازگرداندن سیال به مخزن و پایین آمدن آرام پیستون انجام می شود.
سیستم کنترل سرعت، شتاب و کاهش سرعت را به صورت نرم و روان مدیریت کرده و توقف دقیق کابین در هر طبقه را فراهم می کند. کنترل منظم سطح سیال، فشار و قطعات مکانیکی، برای حفظ عملکرد ایمن و کارآمد آسانسور ضروری است. آموزش مناسب اپراتورها و پرسنل سرویس و نگهداری، باعث حفظ طول عمر و قابلیت اطمینان سیستم آسانسور می شود.
هزینه نصب آسانسور هیدرولیک
هزینه نصب آسانسور هیدرولیک بسته به ارتفاع ساختمان، نوع آسانسور، شرایط محل نصب و غیره متفاوت است. عموماً آسانسورهای هیدرولیک نسبت به آسانسورهای کششی در ساختمان های کم ارتفاع، مقرون به صرفه ترند. آسانسورهای هیدرولیک چاهک دار به دلیل نیاز به حفاری عمیق و تقویت سازه هزینه نصب بیشتری دارند. آسانسورهای هیدرولیک بدون چاهک با حذف گودال، هزینه ها را کاهش داده و گزینه اقتصادی برای بازسازی هستند. سایر هزینه ها شامل نصب پمپ هیدرولیک، سیلندر، سیستم های کنترل، ساخت موتورخانه و غیره می شوند. هزینه نیروی کار به پیچیدگی نصب و نرخ دستمزدهای محل بستگی دارد.
به طور کلی، هزینه نصب آسانسور هیدرولیک از کم تا متوسط است. این سیستم ها راهکاری مقرون به صرفه برای مالکان ساختمان هایی بوده که به دنبال حمل و نقل عمودی قابل اعتماد با سرمایه گزاری اولیه کمتر هستند.
تفاوت قیمت آسانسور هیدرولیک و کششی
توجه داشته باشید که تفاوت قیمت بالابر هیدرولیک و کششی یکی از دیگر مهمترین و اصلی ترین آیتم هایی می باشد که سبب شده است تا امروزه بسیاری از مردم به دنبال راهنمای خرید و استفاده از آسانسور های هیدرولیک باشند. آسانسور های هیدرولیک از قیمت های بسیار مناسبتری برخوردار هستند و کاربران می توانند با در نظر گرفتن بودجه ی در اختیار خود، مناسب ترین این تجهیزات را برای ساختمان مسکونی و تجاری خود تهیه و خریداری کنند.
شما نیز این فرصت طلایی و باشکوه پیش روی خود را از دست ندهید و هم اکنون با بررسی هر یک از انواع بالابر های هیدرولیک موجود در وب سایت ما، اقدامات مربوط به خرید را انجام دهید. همچنین می توانید قبل از ثبت سفارش خود، در خصوص ویژگی های مربوط به هر یک از این تجهیزات اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید.
قیمت آسانسور هیدرولیک
یکی از مهمترین و اصلی ترین دغدغه های بسیاری از خریداران آسانسور هیدرولیک را قیمت این محصولات تشکیل داده است. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت آسانسور های هیدرولیک از همین وب سایت اقدام کرده و با در نظر گرفتن بودجه و قدرت مالی در اختیار خود، اقدام به خرید داشته باشید. لازم است بدانید که آیتم های بسیار متعددی در قیمت های نهایی آسانسور های هیدرولیک دخیل می باشد که از مهمترین و اصلی ترین این آیتم ها می توان به مواردی از جمله نوع بالابر های هیدرولیک، کیفیت ساخت این محصولات، برند و هزینه های مربوط به نصب و حمل اشاره کرد.
شرکت هیرو آسانسور سعی بر آن دارد تا قیمت های بسیار مناسبی را برای بالابر های هیدرولیک به ارمغان آورند تا از این طریق رضایتمندی و توجه بسیاری از خریداران و مشتریان را به دست آورده و به یکی از مشهورترین شرکت های فروش آسانسور های هیدرولیک تبدیل شود. همچنین شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با همکاران ما در شرکت هیرو آسانسور سایت در تماس باشید و راهنمایی ها و مشاوره های لازم را به دست آورید.
اجزای اصلی آسانسور هیدرولیک
1- كابین آسانسور (اتاقک) هیدرولیک
همانند آسانسور کششی، کابین بخشی از آسانسور هیدرولیک است كه شبیه اتاقك بـوده و مسافـران یا بارها (یا هر دوی آنها) را جابجا می كند. برای جلوگیری از سوار شدن بیش از اندازه ی مسافرین (اضافه بار) در آسانسور هیدرولیک هم بایستی مساحت مفید كابین باید محدود گردد. مقاومت مكانیكی چهار چوب اصلی (یوک) یا مجموعه ی نگه دارنده كفشكهای ریل راهنما، دیواره ها، كف و سقف كابین باید به مقداری باشد كه بتواند در برابر نیروهای وارده در زمان حركت عادی آسانسور یا در موقع عمل ترمز ایمنی ( پاراشوت)، شیر تركیدگی آسانسور هیدرولیک و یا در هنگام برخورد به ضربه گیرها پایداری نماید.
2- کاراسلینگ (CAR SLINC) آسانسور هیدرولیک
یکی از وسائلی است که عمدتا در آسانسور هیدرولیک و در موارد بسیار معدود در آسانسور کششی کاربرد دارد. کاراسلینک می باشد.
این مهم نقش فریم کابین(یوک) آسانسور کششی در آسانسور هیدرولیک direct side (مستقیم بغل) و indirect (غیر مستقیم) را بعهده دارد. بطوریکه کفشکها و رولرها و پاراشوت روی آن مونتاژ شده و لذا کابین فاقد یوک میباشد. در سیستمهای غیر مستقیم آسانسور هیدرولیک یک فلکه (پولی) با کفشکهای مربوطه و قاب روی جک مونتاژ و توسط سیم بکسل و زنجیر به کاراسلینگ متصل میگردد. ضمن اینکه در آسانسورهیدرولیک direct کاراسلینگ فاقد پولی و پاراشوت میباشد. در آسانسور هیدرولیک که از کاراسلینگ استفاده میگردد میتوان فقط از یک جفت ریل استفاده کرد که این ریلها هم هدایت جک و پولی متصل به آن و هم کاراسلینگ را به عهده دارد. فضای مورد نیاز برای اجرای ریلها و جکها تا ابتدای کابین معمولا 30 تا 25 سانتی متر (متناسب با ظرفیت کابین و ابعاد کاراسلینگ) از تمام شده آهن کشی میباشد.
3- ریلهای راهنما آسانسور هیدرولیک
در آسانسور هیدرولیک هم بسان سایر سیستم های آسانسور، ریلهای راهنما، اتصالات و متعلقات آنها باید در مقابل نیروهایی كه به آنها وارد میاید به اندازه ی كافی مقاوم باشند تا از كاركرد ایمن آسانسور اطمینان حاصل شود. كاركرد ایمن آسانسور هیدرولیک در ارتباط با ریلهای راهنما شامل موارد زیر است:
- ریلهای راهنمای باید قابل اطمینان باشند؛
خیزهای ریل باید تا حدی باشند كه در اثر آنها:
- (1) قفل درها ناخواسته نباید باز شود.
- (2) عملكرد وسایل ایمنی تحت تاثیر قرار نگیرد.
- (3) برخورد قسمتهای متحرك با سایر قسمتها ممكن نباشد.
ریل آسانسور هیدرولیک
ریل آسانسوری بستری است که کابین عملا روی آن حرکت می کند و از این نظر اهمیت زیادی دارد. ریل آسانسور هیدرولیک به شکل شاخه هایی معمولا 5 متری در چاه آسانسور نصب می شود. در این بالابرها غالبا از ریل های تی 9 استفاده می شود. البته در برخی از موارد به دلیل ظرفیت بالای کابین و توقف های بیشتر، ریل های تی 16 نیز مورد استفاده قرار می گیرند. این ریل ها باید از فولاد مرغوبی تولید شوند تا بتوانند فشارها و بارهای وارد شده از کابین را تحمل کنند. برای آن که کابین آسانسور هیدرولیکی بتواند عملکرد بهتری در جابجایی کاربران و بار داشته باشد، باید ریل های مورد استفاده، کاملا صاف و صیقلی بوده و تاب خوردگی نداشته باشند.
4- درب آسانسور هیدرولیک
آسانسور های هیدرولیک از قطعات و قسمت های بسیار مختلفی تهیه و تشکیل شده است که یکی از مهمترین و اصلی ترین این قطعات را درب آسانسور هیدرولیک شکل داده است. درب مربوط به آسانسور های هیدرولیک به شکل یک طرفه، دو طرفه و روی کابین طراحی و ساخته می شوند. امروزه شما می توانید درب های شیشه ای بسیار با کیفیتی را مشاهده کنید که بر روی بالابر های هیدرولیک نصب شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
نواحی باز چاه كه دسترسی به كابین آسانسور هیدرولیک را فراهم میکنند باید مجهز به درهای بدون روزنه باشند. درهای طبقات باید با مقررات مربوط به محافظت در برابر آتش ساختمان، مطابق باشند. همچنین ورودیهای كابین باید مجهز به درب باشند.
درها و متعلقات آن باید طوری طراحی شوند كه صدمات ناشی از فشرده شدن بخشی از بدن شخص، لباس یا اشیاء دیگری كه ممكن است در بین آنها گیر كنند، را به حداقل كاهش دهند. به منظور جلوگیری از بریدگی در حین حركت درهای كشویی خودكار، سطح سمت كابین درها نباید سوراخ یا یرآمدگی بیش از 3 میلیمتر داشته باشد. لبهی این سوراخها یا برآمدگیها باید در جهت بازشو درب پخ شده باشند. درهای كابین در حالت بسته باید مقاومت مكانیكی كافی داشته باشند، به طوری كه وقتی نیرویی معادل 300 نیوتن به طور عمود از درون كابین به بیرون آن روی مقطع گرد یامربعی به مساحت 5 سانتیمترمربع اعمال شود:
- بدون تغییر شكل دائمی مقاوم باشند؛
- تغییر شكل كشسان بیش از 15 میلیمتر نداشته باشند؛
- در حین انجام این آزمون و پس از آن، عملكرد ایمن درب نباید تحت تأثیر قرار گیرد.
برای خواندن مطالب درمورد قیمت آسانسور میتوانید:
5- جک آسانسور هیدرولیک
در آسانسور هیدرولیک مجموعه ای از یك سیلندر و یك پیستون، تشكیل یك وسیله ی حركت هیدرولیكی به نام جک را میدهند.
سیلندر از لوله فولادی ساخته میشود و سطح داخلی آن بسیار صاف و صیقلی است و باید در برابر فشارهای وارده و همچنین خوردگی ناشی از رطوبت محیط بسیار مقاوم باشد.
پیستون استوانه ای است که داخل سیلندر قرار گرفته است و قسمت انتهائی آن به کابین متصل میگردد و بر اثر فشار روغن جابجا میگردد و موجب حرکت کابین میشود. پیستون نیز میبایست ساختمان بسیار دقیق و صیقلی داشته و در برابر فشارهای ناشی از بارهای استاتیکی و دینامیکی مقاومت کافی داشته باشد.
6- پاور یونیت آسانسور هیدرولیک
آسانسور هیدرولیک به وسیله یک پاوریونیت به کار انداخته میشود که معمولاً در موتورخانه یا زیرزمین ساختمان و یا برخی مواقع در خود چاه آسانسور قرار دارد. با تمام تفاوتهای ظاهری که پاوریونیتها میتوانند با یکدیگر داشته باشند، همه آنها در ساده ترین حالت دارای یک تانک ذخیره روغن، شیر کنترل جریان، شیر SHUTT OFF، پمپ، موتور و شیرهای اطمینان هستند.
7- ضربه گیر آسانسور هیدرولیک
وسیله ای است برای جلوگیری از توقف ناگهانی كابین و یا وزنه ی تعادل در انتهای مسیر حركت با استفاده از فنر یا سیال (یا موارد دیگر).
آسانسورهدرولیک هم باید در پایینترین حد از مسیرحركت كابین دارای ضربه گیر باشند. وقتی ضربه گیرها كاملاً فشرده شده اند، پیستون جك نباید به كف سیلندر برخورد كند.
8- چاهک آسانسور هیدرولیک
آسانسورهای هیدرولیکی همانند مدل های کششی نیاز به چاهکی دارند تا کابین در داخل آن بتواند بین طبقات جابجا شود. اما چاهک آسانسورهای هیدرولیکی با بالابرهای کششی تفاوت دارد. به گونه ای که در آسانسورهای هیدرولیک چاهک عرض کم تری دارد. به دلیل آن که وزن کابین و بار داخل آن به دیواره ها وارد نمی شود و در این صورت نیازی به ساخت دیواره های ضخیم و ستون های محکم وجود ندارد. البته در ساخت دیواره های این چاهک نیز از مصالح مقاوم و ضد آتش سوزی استفاده می شود. همچنین باید چاه آسانسور هیدرولیکی به نحوی ساخته شود که سرویس یا تعمیر قطعات داخل آن برای سرویسکاران و تعمیرکاران به راحتی امکان پذیر باشد.
آسانسور هیدرولیک در ساختمان
آسانسورهای هیدرولیکی برای نصب و استفاده در ساختمان هایی تا ارتفاع چهار یا پنج طبقه مناسب هستند. زیرا این بالابرها به دلیل طراحی خاص خود و نوع قطعات و تجهیزات مورد استفاده، قادر به طی مسیرهای طولانی تر در ساختمان های بلند را ندارند. همچنین این سیستم ها سرعت پایین تری نسبت به بالابرهای کششی دارند که برای استفاده در ساختمان های کم ارتفاع گزینه مناسبی به شمار می روند. حرکت نرم و بی صدای این آسانسورها کیفیت سواری بالایی را به کاربران می دهد. علاوه بر این، نصب این بالابرها در ساختمان ها مزایایی از قبیل صرفه جویی در مصرف برق، عدم نیاز به ساخت موتورخانه در بالای چاهک، صرفه جویی در فضای ساختمان، ایمنی بالا، ظرفیت بیشتر کابین، سرویس و نگهداری آسان تر، دوام و طول عمر بالای سیستم و غیره را به دنبال دارد.
برای خواندن مطالب درمورد بالابر هیدرولیکی میتوانید:
شرکت هیرو آسانسور، یکی از شرکتهای باسابقه و توانمند صنعت آسانسور کشور می باشد که دارای کارخانه تولیدات قطعات آسانسور هیدرولیک با بهترین کیفیت و 18 ماه گارانتی بی قید و شرط می باشد.
محصولات تولیدی شرکت هیرو آسانسور هم اکنون در پروژه های مختلف تهران و شهرستانها در حال استفاده بوده و مورد رضایت مصرف کنندگان می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره و کارشناسی در زمینه آسانسور هیدرولیک باما تماس بگیرید.