تفاوت آسانسور هیدرولیکی و کششی

تفاوت آسانسور هیدرولیکی و کششی

آسانسورها با توجه به نوع سیستم محرکه به دو دسته کششی و هیدرولیک تقسیم می شوند. هر کدام از این دو نوع آسانسور خود شامل مدل های مختلفی است که در ساختمان ها نصب و راه اندازی می شوند. این دو نوع آسانسور پرکاربردترین آسانسور ها به شمار می روند که هر کدام مزایا و معایبی دارند. برای آن که بتوانید به تفاوت این دو نوع آسانسور با یکدیگر پی ببرید، باید بر اساس معیارهایی به مقایسه آن ها بپردازید. از این رو ما در ادامه به بررسی تفاوت آسانسور هیدرولیکی و کششی بر اساس معیارهای مختلف پرداخته ایم.

آسانسورهای کششی

این نوع آسانسورها را می توان پرکاربردترین و رایج ترین سیستم آسانسور در ساختمان ها و مکان های مختلف تلقی کرد. سیستم محرکه این آسانسورها بر اساس نیروی کششی کار می کند. در این سیستم محرکه، با شروع به کار الکتروموتور، نیروی زیادی تولید شده که باعث به گردش انداختن فلکه کششی می شود. روی فلکه کششی نیز سیم بکسل هایی قرار دارند که به کابین متصل هستند. با کشیدن سیم بکسل ها، کابین نیز به بالا یا پایین کشیده شده و حرکت می کند. این آسانسورها سرعت و شتاب بالایی دارند و برای ساختمان های بلند و متوسط سیستم های مناسبی به شمار می روند.

آسانسورهای هیدرولیکی

این نوع آسانسورها سیستم محرکه کاملا متفاوتی با مدل های کششی دارند و بر اساس نیروی هیدرولیک کار می کنند. قطعاتی از جمله موتور هیدرولیک، پمپ هیدرولیک، پیستون، مخزن، روغن هیدرولیک، جک ها، پاوریونیت، سیلندر و غیره سیستم محرکه یک آسانسور هیدرولیکی را تشکیل می دهند. وقتی موتور کار می کند، پمپ هیدرولیک، سیال یا روغن هیدرولیک را فشرده می کند. در این صورت با فشار زیاد سیال یا روغن، پبستون شروع به حرکت می کند. بالا یا پایین رفتن پیستون و جک ها، باعث حرکت کابین در بین طبقات ساختمان می شود. این سیستم ها برای ساختمان ها کم ارتفاع مناسب هستند و به هنگام کار کردن، سر و صدایی تولید نمی کنند.

تفاوت آسانسور هیدرولیکی و کششی

مقایسه آسانسورهای هیدرولیکی و کششی

در ادامه هر کدام از آسانسورهای کششی و هیدرولیکی را بر اساس معیارهای مختلفی مورد مقایسه قرار داده ایم تا تفاوت های آن ها مشخص شود. این معیارها شامل موارد زیر می شوند:

  • مصرف انرژی

به طور کلی سیستم های هیدرولیک در مقایسه با مدل های کششی از لحاظ مصرف انرژی، سیستم های کارآمد و مطلوبی هستند. این بالابرها انرژی کم تری نسبت به سیستم های کششی مصرف می کنند.

  • راندمان

آسانسورهای کششی از یک وزنه تعادل برخوردارند که می تواند به راندمان بیشتر این سیستم ها کمک کند. در حالی که مدل های هیدرولیکی به دلیل نداشتن این ویژگی، راندمان به مراتب پایین تری دارند.

  • ارتفاع ساختمان

همان گونه که در بالا نیز اشاره کردیم، آسانسورهای کششی برای ساختمان ها بلند و متوسط بسیار مناسب هستند. در حالی که مدل های هیدرولیک در ساختمان های کم ارتفاع می توانند نصب شده و مورد استفاده قرار گیرند.

  • سرعت کابین

آسانسورهای کششی می توانند با سرعت و شتاب بالاتری حرکت کنند. در حالی که بالابرهای هیدرولیک عملکرد کندتری دارند و در زمان بیشتری قادرند کاربران را بین طبقات ساختمان جابجا کنند.

  • ظرفیت کابین

آسانسورهای هیدرولیکی در مقایسه با مدل های کششی ظرفیت بیشتری می توانند داشته باشند. به طوری که بارهای سنگین را می توان با این سیستم ها جابجا کرد. در حالی که ظرفیت کابین در سیستم های کششی پایین تر است.

  • حرکت بدون سر و صدا

آسانسورهای کششی به هنگام کار کردن از خود سر و صدای زیادی تولید می کنند که ممکن است برای برخی از کاربران آزاردهنده باشد. اما مدل های هیدرولیک به هنگام کار کردن سر و صدای زیادی تولید نمی کنند و حرکت آرامی دارند. همچنین آسانسورهای هیدرولیکی در زمان شروع به حرکت و توقف، دچار شوک یا ضربه نمی شوند. در حالی که سیستم های کششی با هر بار شروع و توقف، دچار لرزش و تکان خوردن    می شوند.

  • نصب و راه اندازی

آسانسورهای کششی به دلیل پیچیده بودن سیستم، نصب و راه اندازی دشوارتری داشته و نصابان به مدت زمان بیشتری نیاز دارند. اما در مقابل، آسانسورهای هیدرولیکی به دلیل پیچیدگی کم تر، نصب ساده تر و آسان تری دارند و نصابان می توانند در مدت زمان کم تری سیستم را نصب و راه اندازی کنند.

  • هزینه

به طور کلی آسانسورهای کششی هزینه های نصب و راه اندازی کم تری نسبت به مدل های هیدرولیکی دارند. اما آسانسورهای هیدرولیکی نیاز به صرف هزینه های بیشتری برای نصب و راه اندازی اولیه دارند. همچنین هزینه های سرویس و نگهداری در آسانسورهای کششی نسبت به بالابرهای هیدرولیکی بیشتر است. در حالی که برای سرویس و نگهداری سیستم های هیدرولیکی نیاز به صرف هزینه های بالا وجود ندارد.

  • محل ساخت موتورخانه

معمولا در آسانسورهای کششی، موتورخانه را در بالاترین قسمت چاهک می سازند و تجهیزات سیستم محرکه را درون آن نصب و راه اندازی می کنند. اما محل ساخت موتورخانه در آسانسورهای هیدرولیکی محدودیت چندانی ندارد. معمولا موتورخانه در این آسانسورها در پایین ترین قسمت چاهک ساخته می شود. در این صورت، سرویس و تعمیرات آسانسور نیز با آسانی و صرف زمان کم تری انجام می شود.

  • فضای محل نصب

سیستم های هیدرولیکی از نظر فضای محل نصب، محدودیت زیادی ندارند و می توان با آزادی عمل بیشتری این سیستم ها را در ساختمان نصب و راه اندازی کرد. اما مدل های کششی، از لحاظ فضا یا محل نصب، محدودیت دارند و نیاز به فضای مناسب با ابعاد بزرگ تری دارند.

  • تمیزی محیط

آسانسورهای هیدرولیکی با روغن یا سیال هیدرولیک کار می کنند و این احتمال وجود دارد که در اثر عللی این روغن یا مایع هیدرولیک دچار نشتی شود. در این صورت نشتی روغن، باعث آلودگی و کثیفی محیط خواهد شد. اما در مقابل، آسانسورهای کششی از لحاظ تمیزی محیط، مشکلات مدل های هیدرولیکی را ندارند و محل نصب آسانسور چندان دچار کثیفی یا آلودگی نمی شود.

  • تعداد استارت

در آسانسورهای هیدرولیکی تعداد استارت ها به حداکثر 90 استارت می رسد. در حالی که مدل های کششی می توانند تا 180 استارت داشته باشند.

  • مدت زمان تخلیه کاربران

چنانچه آسانسورهای هیدرولیکی دچار خرابی شوند، تخلیه مسافران زمان بیشتری طول نمی کشد. زیرا این سیستم ها در مدار هیدرولیک از یک شیر دستی به منظور فرود اضطراری برخوردارند. در این صورت یک فرد می تواند این شیر دستی را باز کند و آسانسور را به پایین بیاورد. اما آسانسورهای کششی این گونه نیستند و در صورت وقوع خرابی یا حادثه، باید فرد متخصصی در آن جا حاضر شده و آسانسور را پایین بیاورد تا کاربران تخلیه شوند.

  • قیمت خرید

معمولا آسانسورهای هیدرولیکی نسبت به مدل های کششی در حدود 15 تا 25 درصد، قیمت خرید پایین تری دارند. البته باید توجه کرد که قیمت خرید آسانسورها رقم ثابتی نبوده و به معیارهای مختلفی بستگی دارد.

شرکت هیرو آسانسور، تولیدکننده انواع آسانسورهای هیدرولیکی و کششی

شرکت هیرو آسانسور، شرکتی تخصصی در زمینه آسانسور و تجهیزات وابسته محسوب می شود که به تولید انواع آسانسورها از جمله مدل های کششی و هیدرولیک می پردازد. این شرکت در طول سال ها فعالیت خود، توانسته است به لحاظ کمی و کیفی، محصولات خود را ارتقا دهد تا بتواند پاسخ گوی نیازهای متنوع بسیاری از مشتریان باشد. آسانسورهای هیدرولیکی و کششی که توسط شرکت هیرو، تولید و راه اندازی می شوند، در عین حال که کیفیت بسیار بالایی دارند، به انواع فناوری های روز جهانی نیز مجهز هستند. شرکت هیرو همواره کوشش می کند تا با بهبود فرایندها و نوآوری در زمینه طراحی و تولید، سیستم های خود را به طور مداوم ارتقا داده و به روزرسانی کند. تا از این طریق بتواند با رفع بهتر نیازهای کاربران در ساختمان ها، رضایتمندی حداکثری آن را نیز به خود جلب کند.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.