اگر در آسانسور برق رفت چه کنیم؟

اگر در آسانسور برق رفت چه کنیم؟

برق آسانسور ممکن است در برخی از مواقع به علل مختلف قطع شده و دستگاه از کار بیفتد. وضعیت زمانی نگران کننده می شود که به هنگام قطع برق، کاربرانی داخل کابین گیر کرده باشند. از این رو لازم است کاربران با انجام اقدامات مناسب، این وضعیت ناخوشایند و اضطراب آور را مدیریت کنند تا امکان حل مشکل در مدت کوتاه فراهم شود. انجام این مراحل یا اقدامات می تواند به حفظ ایمنی و راحتی کاربران در شرایط قطع برق و از کار افتادن آسانسور کمک کند. در این مطلب به بررسی اقدامات مناسبی پرداخته ایم که باید پس از قطع برق و از کار افتادن آسانسور توسط کاربران انجام شوند.

اگر در آسانسور برق رفت چه کنیم؟

  • آرامش خود را حفظ کنید

اولین و مهم ترین کار در هنگام قطعی برق و از کار افتادن آسانسور، حفظ آرامش است. وحشت و اضطراب می تواند وضعیت ایجاد شده را بدتر کند و منجر به تصمیم گیری های نادرست شود. در چنین شرایطی نفس های عمیق بکشید و به خود یادآوری کنید که آسانسورها، دستگاه هایی هستند که با تجهیزات ایمنی ساخته شده اند. بنابراین می توانند در زمان قطع برق و از کار افتادن، از مسافران گیر افتاده در کابین محافظت کنند.

  • شرایط ایجاد شده را ارزیابی کنید

در وضعیتی که قرار دارید لحظاتی را به ارزیابی محیط خود اختصاص دهید. در این زمان در داخل کابین به دنبال هر گونه راهنما یا دستورالعمل اضطراری بگردید. این دستورالعمل ها، راهنمایی های مورد نیاز در صورت قطع برق را ارائه می کنند. درک شرایط ایجاد شده می تواند در شما احساس کنترل بیشتری را ایجاد کند.

بیشتر آسانسورها مجهز به سیستم تماس اضطراری همچون اینترکام یا تلفن هستند. از این سیستم برای اطلاع رسانی به مدیریت ساختمان یا نیاز به خدمات اضطراری درباره وضعیت خود استفاده کنید. اگر در کابین شما کلیدی با عنوان کمک یا اضطراری وجود دارد، آن را فشار داده تا کارکنان مربوطه را مطلع کنید.

  • دکمه آژیر را فشار دهید

اگر در داخل آسانسور دکمه آژیر وجود دارد، آن را فشار دهید تا بتوانید از این طریق درخواست کمک کنید. این دکمه برای مواقع اضطراری به منظور هشدار به دیگران طراحی و تعبیه شده است.

  • سعی نکنید درب های آسانسور را باز کنید

در هنگام قطع برق و توقف آسانسور، از تلاش برای باز کردن درب ها خودداری کنید. این کار می تواند خطرناک باشد و منجر به آسیب دیدگی جدی شما شود. آسانسورها به گونه ای ساخته می شوند که درب ها فقط در طبقات مورد نظر باز شوند. به جای تلاش برای باز کردن درب ها، تامل کرده و منتظر بمانید تا کارکنان آموزش دیده به کمک شما بیایند.

  • سعی کنید به شیوه های مختلف دیگران را باخبر کنید

اگر استفاده از سیستم تماس اضطراری برایتان مقدور نبود، سعی کنید به شیوه های مختلف دیگران را از وضعیت خود باخبر کنید. به این منظور می توانید فریاد زده یا به شکل مداوم به درب کابین ضربه بزنید. انجام این کارها ممکن است کسی را که در نزدیکی شما قرار دارد مطلع کرده تا سریعا از مدیریت ساختمان برای شما درخواست کمک کند.

  • انرژی خود را حفظ کنید

در زمان انتظار برای رسیدن کمک، مهم است که انرژی خود را حفظ کرده و آن را هدر ندهید. اگر فکر می کنید که انتظار رسیدن کمک طولانی خواهد بود و فضای کابین نیز امکان آن را می دهد، بنشینید و در آن هنگام آرامش خود را نیز حفظ کنید. از حرکات غیر ضروری که می تواند باعث خستگی یا اضطراب تان شود خودداری کنید.

  • با مسافران دیگر ارتباط برقرار کنید

اگر به همراه تان افراد دیگری نیز در آسانسور وجود دارند، با آن ها ارتباط برقرار کنید. به یکدیگر اطمینان و روحیه دهید و فضایی آرام و بدون اضطراب و تنش را ایجاد کنید. این مساله می تواند هراس و اضطراب را در شما و مسافران دیگر کاهش دهد.

  • به وضعیت خود توجه کنید

در حالی که منتظر رسیدن کمک از سوی پرسنل امدادی هستید، به وضعیت و احساسات خود توجه کنید. اگر حس گرم شدن یا خفگی به شما دست داد، لباس خود را شل کنید و دکمه های آن را باز کنید. همچنین اگر به آب دسترسی دارید، سعی کنید چند جرعه از آن بنوشید و بدن خود را هیدراته نگه دارید.

  • از تلفن همراه خود به نحو هوشمندانه استفاده کنید

اگر با خود تلفن همراه دارید و آنتن آن برقرار است، از آن برای درخواست کمک استفاده کنید. می توانید با خدمات اضطراری، مدیریت ساختمان یا کسی که بتواند به شما کمک کند، تماس بگیرید و آن ها را از موقعیت خود مطلع کنید.

  • دستورات کارکنان امدادی را انجام دهید

پس از رسیدن پرسنل امدادی، به دقت به دستورات شان توجه کرده و آن ها را انجام دهید. این پرسنل آموزش های لازم را دیده اند و می توانند این شرایط را به طور ایمن و موثر مدیریت کنند. تا زمانی که آن ها اجازه نداده اند که می توانید به طور ایمن از آسانسور خارج شوید، از تلاش برای این کار خودداری کنید؛ زیرا هر لحظه امکان بروز حادثه وجود دارد.

شرح حادثه را به مدیریت ساختمان گزارش دهید

پس از آن که با کمک پرسنل امدادی از آسانسور نجات پیدا کردید، شرح حادثه را به دقت به مدیریت ساختمان گزارش دهید. این گونه گزارش  ها می تواند برای انجام بازرسی ها، سرویس ها و تعمیرات آتی آسانسور ضروری باشند. تا از وقوع مجدد چنین وضعیتی به میزان زیادی جلوگیری شود. گزارش حادثه و ارائه بازخورد شما می تواند به بهبود پروتکل های ایمنی در سیستم آسانسور و ساختمان کمک کند.

  • برای مواقع قطعی برق در آینده آماده باشید

گیر افتادن در آسانسور به علت قطعی برق می تواند تجربه ای باشد تا خود را برای مواقع قطعی برق در آینده آماده کنید. در این صورت با رویه ها و اقدامات اضطراری برای مدیریت چنین شرایطی آشنا می شوید. اگر در یک ساختمان چند طبقه زندگی یا کار می کنید، به همراه داشتن اقلامی همانند آب، تنقلات و چراغ قوه به هنگام جابجایی با آسانسور می تواند مفید باشد. آماده بودن افراد برای مواجهه با چنین شرایطی می تواند اضطراب شان را کاهش دهد و ایمنی آن ها را در مواقع غیر منتظره بهبود بخشد.

 

کلام آخر

در این مطلب به اقداماتی اشاره کردیم که باید در زمان قطع برق و از کار افتادن آسانسور توسط کاربران انجام شوند. انجام این اقدامات باعث کاهش ترس و اضطراب در کاربران شده و نجات آن ها از کابین گیر کرده را سرعت می بخشد. البته باید آسانسورها مجهز به سیستم برق اضطراری باشند تا در مواقع قطع برق، بتوان کابین را تا نزدیک ترین طبقه حرکت داد. در این زمینه شرکت هیرو آسانسور از جمله شرکت های مطرح و پیشرو در صنعت آسانسور و پله برقی است که انواع آسانسورهای باکیفیت و پیشرفته ای را تولید می کند که مجهز به سیستم های برق اضطراری هستند. به طوری که در مواقع قطعی برق، بلافاصله سیستم برق اضطراری آسانسور فعال شده و با حرکت کابین تا نزدیک ترین طبقه، باعث خروج کاربران می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.